Netgear RangeMax NEXT Gigabit Edition е победител в тестовете на VeriTest

Veritest, тестовата лаборатория на небезизвестната компания за офшорни услуги Lionbridge Technologies Inc., проведе серия от продължителни тестове на безжични draft-n маршрутизатори и адаптери на Netgear с конкурентни устройства на Linksys, D-Link и Belkin.
Всички тестове са извършени при абсолютно еднакви условия за всички продукти, като е използвана една и съща методология при използването на IxChariot – световно признат продукт на Ixia, създаден специално за тестване на мрежови компоненти, поставяйки ги в реалните условия на високо натоварване.
Резултатите от тестовете недвусмислено сочат, че RangeMaxTM NEXT Gigabit Edition заедно с RangeMaxTM NEXT USB 2.0 адаптер "показаха най-високата скорост и стабилност на връзката от всички устройства, които тествахме" – твърдят от Veritest.
"Netgear постигна почти два пъти скоростта на конкурентните маршрутизатори, като даде най-добрите резултати на къси и средни разстояния. Netgear поддържаше стабилна връзка и на най-дългите разстояния, дори и когато беше поставен в условия на тежки смущения на околната среда." – се казва още в теста.
Подробности за проведените от Veritest тестове на Netgear, Linksys, D-Link и Belkin маршрутизатори и адаптери, съвместими с draft-n можете да прочетете тук

Коментар