Истанбул свързан с ЕС през България

Телекомуникационният оператор Интеруут свърза Истанбул директно със страните от Европейския съюз. Новото трасе минава през България. Така страната ни стана ключов фактор за изграждане на интернет връзка между Западна Европа и Близкия Изток, съобщиха от компанията.

Трафикът, който ще минава през точката на присъствие (РоР) в Истанбул, ще бъде следен от мрежовия операционен център (NOC) на Интеруут в Прага. Бизнесът ще може да се възползва от управлявани услуги като свързаност, виртуална частна мрежа (VPN), хостинг, унифицирана комуникация и VoIP решения.

Турция е стратегически хъб за международния бизнес, заради разположението си между Европа, Близкия Изток и Азия. Въпреки рецесията, страната привлече 11 милиарда щ.д. чуждестранни директни инвестиции през 2009 г. През изминалата година 54,7% от компаниите, които извършват дейност в Турция, са били от страни-членки на ЕС.  

Паневропейската мрежа на Интеруут вече покрива 98 града в 28 страни. Тя е изградена с възможности да пренася видео, мултимедиен интернет трафик и дигитални приложения.

Коментар