Seagate пуска твърди дискове с филми

Водещ производител на пазара за твърди дискове пуска модели с предварително записани на тях художествени филми. Seagate се надява по този начин да помогне на потребителите да създадат своя цифрова библиотека, без за свалят филми от интернет, гласи официално съобщение от компанията.

Някои от моделите FreeAgent Go с капацитет 500 гигабайта ще се продават с цели 20 филма. Потребителите ще имат възможност да се сдобият с лицензен ключ за възпроизвеждане на филмите на цена от 10 до 15 долара, като се регистрират на сайта на Seagate. Като бонус компанията ще дава безплатно филма Star Trek.

Гледането на филмите може да става на настолен компютър или на лаптоп. Потребителят трябва да разполага с плейър Seagate, който струва 130 долара за вариант без вътрешна памет и до 270 долара за модел с 500 гигабайта памет – това всъщност е твърдият диск с филмите.

Seagate стартира инициативата съвместно с филмовата компания Paramount Pictures, която държи правата върху предлаганите заглавия. Кампанията се провежда засега само в САЩ. Цената на един 500-гигабайтов диск е 140 долара.

Коментар