Мусала Софт обяви над 8 млн. лв. приходи

Над 8 млн. лева оборот и близо 1 млн. лева печалба за 2009 г. обяви Мусала Софт на пресконференция по повод 10-тата годишнина на компанията.  Средният ръст на оборота на годишна база за този период е 72%, на печалбата – 80%, а на служителите (които в момента са 174) – 40%.

„Сега Мусала Софт работи паралелно по множество големи дългосрочни проекти за мултинационални компании и клиенти от Европа до САЩ в партньорство с екипи от цял свят“, заяви Делян Лилов, изпълнителен директор на компанията.

Собствениците на Мусала Софт са възпитаници на Софийския университет и с едно изключение са участници в националните отбори по информатика на България и носители на международни медали. Ето защо не е изненадващо, че компанията е ангажирана в серия инициативи, които подкрепят най-вече елитното образование.

От години Мусала Софт осигурява както финансова помощ за различни състезания и събития на училища и университети, така и мащабни проекти като конкурс по програмиране съвместно с PC Magazine България, портал за състезателна информатика – Инфоман, „Академия за ИТ лидери” съвместно с ФМИ на Софийския университет, а в последните години и водещи научни изследвания в областта на информатиката.

Коментар