Lenovo изправя ръст на пазара за смартфони

Lenovo планира значително да разшири присъствието си на пазара за смартфони. Известният производител на компютри ще пусне скоро на китайския пазар гугълфона LePhone, представен за първи път на изложението за потребителска електроника CES 2010 в Лас Вегас, предаде Xinhua.

Устройството разчита на процесор Qualcomm Snapdragon с честота 1 GHz и 3,7-инчов AMOLED екран. Налични са също 3-мегапикселова камера, модули Wi-Fi, Bluetooth и GPS. Апаратът работи под управление на операционна система Google Android 2.1.

Шефовете на Lenovo са убедени, че компанията има всички шансове да конкурира Apple с нейния iPhone и RIM с BlackBerry на китайския пазар. След това Lenovo ще се намеси в развиващите се страни, а най-накрая ще атакува и развитите пазари.

Lenovo планира да продаде милиони от своите смартфони в близките години, а по-късно да увеличи продажбите до десетки милиони. Целта на компанията е към 2015 година смартфоните, мобилните устройства и съпътстващите услуги да генерират 10-20% от общите й приходи.

Коментар