Продава се руска клавиатура за $1200

Руско студио за уеб дизайн предлага на пазара клавиатура за над 1000 долара. Смайващата цена се дължи на интересно нововъведение – всеки клавиш от устройството представлява и дисплей.
„Студия Артемия Лебедева” е разработила концепцията за своята клавиатура  Optimus през 2005 година. Върху нейните клавиши могат да се показват различни картинки в зависимост от стартираното на компютъра приложение.
Например, ако е пусната игра, светят само тези екрани, които се използват от играта. При работа с Photoshop пък на клавишите се показват изображения с инструментите, които се сменят автоматично в зависимост от различните задачи.
През този месец компанията ще започне да приема заявки за модела Optimus 103, които ще бъдат изпълнени през май 2007 година. Реалната цена на продукта е около 1200 долара и при това с черно-бели екрани, твърди techpowerup.com.
Очаква се разработчикът да пусне и следваща партида на клавиатурата, също доставяна по заявка, на цена под 1000 долара. Цветната версия обаче ще бъде по-скъпа.

Коментар