iPhone “опроверга” прогнозите за печалба на AT&T

Приходите и печалбата на AT&T за първото тримесечие на годината опровергаха прогнозите на анализаторите. Причина за по-високите от очакваните резултати се оказа епълският iPhone, който се продава с договор за услуги от AT&T.

Постъпленията на оператора бележат ръст от 0,3% за тримесечието, в сравнение със същия период на миналата година, и достигат 30,6 милиарда долара. Като цяло, AT&T отчита увеличение с 1,9 милиона на броя абонати на безжична връзка, като общият брой абонати вече е 87 млн.

За периода януари-март печалбата на оператора е намаляла с близо 20%, в сравнение с първото тримесечие на миналата година, и възлиза на 2,5 млрд. долара.

AT&T е активирал 2,7 милиона iPhone устройства, като една трета от тях са купени от нови абонати на мрежата. Както е известно, компанията е ексклузивен доставчик на епълския смартфон, по силата на договор с Apple. Носят се слухове обаче, че Купертино ще започне партньорство и с оператора Verizon Wireless.

Ръстът при потребителите на смартфони е помогнал на AT&T да увеличи приходите си от услуги за безжична връзка с 30%. Средният месечен приход от един такъв абонат е нараснал с 4% до 61,89 долара.

Коментар