Осуетен е терористичен акт срещу IBM

Група анархисти е опитала да извърши терористичен акт в центъра за разработки на IBM в близост до Цюрих. Швейцарската полиция обаче се е намесила своевременно и е предотвратила по-сериозен инцидент, съобщава агенция swissinfo.ch.

Арестувани са трима членове на италианската анархо-екологична група Il Silvestre, които са заподозрени в подготовка на терористичен акт в научноизследователската лаборатория на ИТ корпорацията (IBM Zurich Research Laboratory).

Сред арестуваните са двама италианци и един швейцарец. Според информациите към момента, групата е планирала да взриви центъра на IBM. Тримата са задържани в ареста, а местните служби разследват случая.

Анархистите ги грози обвинение в придобиване, укриване и разпространение на взривни вещества, както и в подготовка на терористичен акт. Те са заловени от полицията на 15 април в автомобил, пълен с взривни вещества и други материали за конструиране на бомби.

Представители на IBM са потвърдили информацията за подготвяния терористичен акт, съобщава SonntagsBlick. Все още няма подробности за мотивите на радикалната група да се насочи към взривяване на научно-изследователската лаборатория.

рубрика: Uncategorized

Коментар