“Звънче” свързва учители, родители и ученици

Ново софтуерно решение свързва учители, родители и ученици. Системата “Звънче” вече се използва в 11 училища, а от края на миналата година досега чрез нея са изпратени над 81 000 съобщения, съобщиха от разработчика Сирма Мобайл.

Системата се базира на технология за изпращане на групови съобщения, която може да бъде използвана успешно в широк диапазон обществени и бизнес сфери. Решението е съобразено със спецификите в учебните заведения, позволява интелигентно организиране на контактите според всеки отделен случай и е лесно за употреба от неспециалисти, поясниха от компанията.

Звънче представлява уеб-базиран инструмент за разпращане на текстови съобщения до мобилни телефони, оптимизиран за работа в образователни институции. Системата е предназначена да осигури удобна комуникация във връзка със събития, извънредни ситуации, отсъствия, оценки и др. До момента в системата има над 17 000 регистрирани получатели на съобщения и 448 потребители – учители.

“Звънче” също така спестява разходи на учителите, тъй като на тях вече не им се налага да използват личните си мобилни телефони при подобни случаи. Родителите пък своевременно получават информация за всичко важно от училищния живот на техните деца, директно на мобилния си телефон.

“Зачитането на правата на учениците изисква техните индивидуални проблеми да не бъдат обсъждани на общите родителски срещи, а с помощта на “Звънче” по-лесно се уточняваме за разговор с техните родители”, сподели Валентина Велкова, помощник-директор на 32-ро СОУ “Св. Климент Охридски”, София.

С решението работят директорите и всички класни ръководители, които могат да изпращат текстови съобщения до 1850-те ученици на 32-ро училище и техните родители. С помощта на “Звънче” педагозите уведомяват за натрупани неизвинени отсъствия, проблеми с поведението на учениците, важни събития и извънредни ситуации. Контактите в системата са организирани съобразно спецификите на работата в училището и съобщенията могат да бъдат изпращани както до групи получатели, така и до конкретен ученик или родител.

“В края на миналата година имаше случаи на заплахи за поставена бомба и чрез приложението изпратихме съобщения до всички ученици, че занятията ще бъдат отменени. Когато някой от учителите отсъства също използваме Звънче, за да уведомяваме класа за промени в програмата”, разказа Валентина Велкова.

Коментар