Panasonic отново удостоена с две награди TIPA

От Panasonic съобщиха днес, че са били удостоени с две престижни награди TIPA. Компанията е получила престижната награда за най-добър съвременен компактен фотоапарат за новата си цифрова система със сменяеми обективи Panasonic LUMIX DMC-G2 с тъч-скрийн управление, както и наградата за най-добър професионален фотопроектор за своя проектор за домашно кино Panasonic PT-AE4000.

„Ние сме изключително удовлетворени, че сме удостоени с две награди TIPA от европейските топ журналисти в областта на фотографските и прожекционни продукти,” каза Лорън Абади, председател и главен изпълнителен директор на „Панасоник Европа”. „Ние инвестираме огромни усилия в създаването на цифрови фотоапарати и проектори, които хората да използват наистина с удоволствие. Нашите цифрови фотоапарати LUMIX представят най-новите и съвършени технологии, а домашните ни проектори също задават нови стандарти за съвършенство във своята категория.”

Най-добър съвременен компактен фотоапарат: Panasonic Lumix DMC-G2

Фотоапаратът DMC-G2 заема място като първата в света система със сменяеми обективи с тъч скрийн управление при снимането*. Серията Lumix G Micro System предизвиква революции на пазара откакто Panasonic пусна своя DMC-G1 като първия фотоапарат със сменяеми обективи, базиран на стандарта Микро 4/3. При разработването на новия DMC-G2, Panasonic се фокусира главно върху оперативност и я издига на още по-високо ниво като внедрява тъч-скрийн, който свързва гледката и действието най-интуитивно. С едно просто докосване на обекта върху LCD дисплея потребителят настройва автофокуса, който задейства затвора. Различните съвременни функции, които ползват високоскоростния автофокус с прецизен контраст, сега са по-лесни за употреба от когато и да било. А корпусът е толкова компактен, че апаратът може да бъде наречен най-малкият и най-лекият на света**.

Говорител на журито на TIPA каза: „Използвайки стандартната Микро 4/3 и разработвайки корпус, който елиминира огледалната кутия и оптическия визьор, Panasonic успя да създаде фотоапарат от ново поколение, който предоставя постоянна картина „на живо”, високоскоростен и високопрецизен контрастен автофокус, HD видеозапис, а също и тъч-скрийн управление с тъч-автофокус. С лекото си тяло Lumix DMC-G2 осигурява на опитните фотографи идеалния цифров фотоапарат, който да носят със себе си навсякъде.” 

*За фотоапарат със система сменяеми обективи от 7 март 2010

** За фотоапарат със система сменяеми обективи с подвижен LCD дисплей от 7 март 2010

Най-добър професионален фотопроектор: Panasonic PT-AE4000

PT-AE4000 – другият продукт на Panasonic, който спечели награда TIPA през тази година е FULL HD LCD проектор, разработен за да задоволи и най-изисканите привърженици на домашното кино и аудио-видео професионалисти. Проекторът е оборудван с новата оптична система на Panasonic и предава 1080p изображения (1920 x 1080 пиксела) със забележителна яснота, яркост 1600 лумена, контраст 80000:1 и 100Hz технология за интелигентно пресъздаване на кадрите с намаляване на замъгляването.

PT-AE4000 е следващият етап в развитието на многократно награждавания си предшественик – PT-AE3000, широко ценен от общността на любителите на домашното кино заради настроеното по холивудските стандарти високо качество на картината. Уникална за Panasonic, новата „Памет на обектива 2” запаметява до 6 различни положения приближение/фокус и може да бъде настроена да превключва автоматично между предавания 16:9 и 2.35:1, благодарение на новата способност на PT-AE4000 за откриване съотношението на сигнала.

„Проектор за домашно кино PT-AE4000 на Panasonic предава 1080p FULL HD изображения със забележителна яснота, яркост 1,600 лумена, контраст 80,000:1 и 100Hz технология за интелигентно пресъздаване на кадрите с намаляване на замъгляването. Привържениците на домашното кино могат вече да се възползват от широкоекранното съотношение 2.35:1, елиминиращо проблема с изкривяването и водещо до желаното от филмовите и телевизионни продуценти качество до домашния пазар,” коментира говорител на журито на TIPA.

Създадена през 1991, Сдружението за технически изображения в пресата (TIPA) е независимо сдружение на журналистите, отразяващи битовата електроника, включваща 14 държави от Европа, Южна Африка и САЩ. През април редакторите на членуващите фотосписания се срещнаха в Ню Йорк, за да гласуват за най-добрите фотографски и прожекционни продукти, излезли на пазара през последната година. Наградата TIPA се дава на определен продукт заради неговото превъзходство в качеството, работата и стойността, както и определя най-добрите във всяка отделна категория.

Коментар