Alienware M17x – мобилен “звяр” за игри

Ако има безкомпромисни лаптопи за игри, то това определено са моделите на Alienware. Един от тях е мобилният “звяр” M17x, който отскоро може да приема в своя загадъчен корпус от алуминий две 3D-карти ATI Mobility Radeon HD 5870, работещи в режим CrossFireX.

Досега Dell, собственикът на Alienware, предлагаше лаптопа само с 3D ускорители Nvidia GeForce GTX 280M с 1 GB памет, работещи в режим SLI. Новата опция дава възможност на потребителите да поръчват конфигурации с най-бързата мобилна графична карта.

Две ATI карти от най-мощните осигуряват графична производителност от 1 терафлоп, твърди Allienware. Технологията BinaryGFX пък дава възможност на потребителите да превключват между дискретната и интегрираната графика.

Широкоформатният 17-инчов двоен CCFL дисплей се отличава с време за реакция от само 8 милисекунди и показва много по-качествено изображение, в сравнение с единичните CCFL екрани. При резолюция HD1200p не остава незабелязан и най-малкият детайл от изображението.

M17x разчита на най-новите интелски процесори Core i7 и i5, които осигуряват безпрецедентна мощ на лаптопа, благодарение на технологии като TurboBoost за динамичен овърклок. В допълнение, машината използва супер бърза оперативна памет на 1333MHz, която в същото време е икономична в консумацията на енергия.

Лаптопът на Alienware може да превърне дневната в атрактивна зала за гейминг и развлечения. M17x предоставя HDMI/DisplayPort за свързване на лаптопа към HDTV, както и вградено Blu-ray устройство за висококачествено възпроизвеждане на любимите филми.

Цените на M17x започват от 1799 долара, като купувачите имат множество опции за конфигуриране на желания модел.

Коментари по темата: „Alienware M17x – мобилен “звяр” за игри”

добавете коментар...

  1. gogo

    Много яка машинка 🙂

    ето малко повече инфо:
    “http://adf.ly/2Dc0”

Коментар