HP подобрява управлението на достъпа

Подобрения в софтуера на HP за идентификация и управление на достъпа позволяват на потребителите да увеличат скоростта на операциите, да намалят рисковете и цените в сферата на сигурността и регулаторната съвместимост.
Новите инициативи в областта на идентификацията и управлението на достъп на потребителите (IdM), представени на среща на Gartner, предлагат по-добро автоматизиране на промените в правата на потребителите и техният достъп до услугите. Това позволява на организациите да балансират сигурността със своите бизнес цели, посочват от HP.
HP IdM адресира множество предизвикателства, в т.ч. растящия брой потребители, изискващи достъп до вътрешни ресурси, и строгите регулационни стандарти за точна идентификация и достъп.
Една от компаниите, които ползват IdM софтуер на HP, е Pay By Touch. Световният лидер в областта на идентификацията чрез биометрични сензори е изградил идентификационна система TrueMe на базата на продуктите на HP.
Подобреният пакет HP IdM включва софтуерните продукти HP Select Identity, HP Select Federation и HP Select Access, които са изцяло интегрирани в приложението HP Select Audit. То служи за консолидиран одит, атестация, мониторинг и предупреждение, както и за отчитане и архивиране.
HP Select Identity е интегриран и в софтуера на HP Service Desk с цел автоматизация, мониторинг и следене на процесите за промяна на потребителските пароли в хетерогенна ИТ среда. HP Service Desk подобрява сигурността и намалява цените, в резултат на автоматизираната промяна на паролите, самообслужването и  съвместимостта.
HP обяви също, че HP Select Access вече ще се предлага в пакет с HP-UX 11i, като предостави опростено потребителско управление. Приложението позволява на клиентите да дефинират и приложат различни нива на сигурност за различните служители в дадена организация с натискане на един единствен бутон на мишката. Например, приложението автоматично дава права за системно архивиране и възстановяване на новопостъпил служител и ги отнема при напускането му.
Подобрените HP IdM продукти, които се предлагат в пакет или по отделно, се очаква да бъдат пуснати на пазара до края на годината.

Коментар