В Adobe се смеят на Стив Джобс

Критиките на Стив Джобс срещу Flash технологията на Adobe предизвикаха мигновена реакция от засегнатата компания. Няколко часа след като CEO-то на Apple публикува открито писмо, в което обясни защо iPhone, iPad и iPod няма да поддържат Flash, шефът на Adobe нарече пред Уол Стрийт Джърнъл аргументите на Джобс "лъжливи и смешни".

Атаката на Apple е необичайна, казва Шантану Нарайен в интервю за американското издание. По неговите думи, обвиненията, че технологията Flash намалява времето за автономна работа на устройствата, могат да се нарекат "съзнателно лъжливи".

Всички технически проблеми, на които се позовава Стив Джобс, се явяват обикновена "димна завеса", казва изпълнителният директор на Adobe. В края на краищата Apple трябва да направи нещо със своята операционна система, контрира Нарайен по повод обвинението на Джобс, че Flash е основна причина за срив в компютрите Mac.

Като смешни са определени и думите на Стив Джобс, че Flash е закрита технология. "Това е смешно! Flash е открита спецификация", категоричен е  Шантану Нарайен.

В заключение Нарайен посочва, че двете компании имат различни виждания за света – за Adobe той е многоплатформен и именно това виждане ще победи.

Коментар