Критики към Flash и от Microsoft

Бъдещето на интернет е свързано със стандарта HTML5, а технологията Adobe Flash има проблеми. Това виждане споделя не само Стив Джобс от Apple, но и топ мениджър на Microsoft.

Дин Хачамович, ръководител на проекта Internet Explorer, разкрива в своя корпоративен блог, че в рамките на HTML5 новият браузър на Microsoft ще поддържа само кодека Н.264, който има широка хардуерна поддръжка.

HTML5 е бъдещето на интернет, категоричен е Хачамович. В същото време у технологията Flash се наблюдават определени проблеми с надеждността, сигурността и производителността.

Все пак Хачамович вярва, че Flash ще остане важна част от интернет, която е необходима на потребителите. Microsoft си сътрудничи тясно с разработчиците на Adobe и им помага да решават проблемите, допълва той.

Flash технологията е подложена на унищожителна критика от Apple. Популярните устройства на компанията – iPhone, iPod и iPad няма да поддържат технологията на Adobe, заяви в открито писмо Стив Джобс, като посъветва Adobe да се насочи към отворения стандарт HTML5.

Коментар