Pentax Optio M90 – метална камера от среден клас


Optio M90
е цифрова фотокамера от среден клас с най-доброто съотношение цена-качество, според производителя Pentax. Подобно твърдение има своите сериозни основания.

Optio M90 използва сензор с резолюция 12 мегапиксела и обектив с петкратен диапазон на промяна на фокусното разстояние – 28-140 мм. Тези характеристики позволяват широко приложение на камерата, вкл. за пейзажни снимки, колективни портрети на интериорен фон и др.
Корпусът на Optio M90 е направен от метал, което е нетипично за бюджетни фотокамери. Покритието Soft-Touch възпрепятства изплъзване на апарата от ръката.
Камерата предоставя 2,7-инчов дисплей, 20 зададени режима на снимане и възможности за ръчна настройка. Налична е и актуалната напоследък функция за разпознаване на лица и усмивки в кадър.
Режим “Blink detection” предупреждава, ако фотографираният затвори очи по време на снимане. Потребителите могат да използват апарата и като диктофон.
Камерата поддържа заснемане на видео с резолюция 640х480 пиксела, честота 30 кадъра в секунда и стабилизация на изображението.
Optio M90 е достъпна в два цвята – класическо черно и бордо. Захранва се от литиево-йонна батерия.

Коментар