iPad работи по-дълго с WiFi, отколкото с 3G

Таблетът iPad може да работи в Wi-Fi мрежи по-дълго на батерия, отколкото в 3G, според експерименти на iLounge.com. Експертите са тествали времето за автономна работа на два модела iPad, работещи съответно в двете различни мрежи.

Резултатите потвърждават, че 3G комуникациите отнемат повече енергия на iPad, отколкото връзката през WiFi мрежа. В техническата документация на Apple е посочено, че в 3G мрежи iPad издържа до 9 часа работа на батерия, а в WiFi – 10 часа, т.е. разликата е 10%.

Тестът на iLounge обаче показва, че Apple леко е занижила времето за автономна работа при WiFi връзка. По време на експеримента е постигнат резултат от 10 часа и 21 минути при 50% ниво на яркост на дисплея и ежеминутно обновяване на уеб страницата.

В същия тест, при изключен WiFi адаптер и действаща 3G връзка, iPad е издържал 8 часа и 38 минути, т.е. с 22 минути по-малко, отколкото е посочено в спецификациите.

Трябва да се има предвид, че времето за автономна работа при използване на безжична мрежа зависи в голяма степен от нивото на сигнала, където се провежда тестът, уточняват експертите. В общи линии, експеримента на iLounge потвърждава параметрите, посочени в спецификациите на iPad.

Коментар