Публикуваха политиката за е-съобщения

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията публикува за обществено обсъждане проект на Политика в областта на електронните съобщения. Документът въвежда най-новите европейски изисквания в сектора, посочиха от МТИТС.

Защитата и повишаването правата на потребителите е централен въпрос в документа. Политиката в тази област цели да стимулира конкуренцията на пазара и да гарантира основните потребителски права.

Документът ще даде възможност на потребителите да имат по-голям избор между конкурентни доставчици и широк спектър от услуги, гласи официалното изявление. Специален акцент се поставя върху мерките за осигуряване на равнопоставен достъп до електронни съобщителни услуги на потребители с увреждания.

Насърчава се също осигуряването на крайни устройства, предлагащи необходимите услуги и функции за предоставяне на електронни съобщителни услуги на хора с увреждания.

Потребителите ще получават повече информация, която ще им позволи  ясно разбиране на условията, при които те ще ползват услугите, посочват от МТИТС.

Коментар