Син на US сенатор виновен за взлом на е-поща

22-годишен американец беше признат за виновен от съда, заради взлом на електронната поща на екс-губернатора на Аляска Сара Пейлин, прeдаде Асошиейтед Прес. Дейвид Кернел, син на сенатор от Демократическата партия, е обвинен също в опит за възпрепятстване на следствието. Двете престъпления могат да му костват затвор от над 20 години.

Защитата на бившия студент от университета Тенеси твърди, че Кернел е хакнал пощата на Сара Пейлин с шегаджийски мотив. Обвинението обаче настоява, че подобна "шега" е нанесла сериозна вреда на имиджа на екс-губернатора, тъй като заедно със скрийншотите Кернел е публикувал и мобилния телефон на Пейлин.

Защитата нееднократно се е опитвала да прекрати делото, като е използвала връзките на бащата, който заема висок пост в щата. Съдът все още не е постановил наказанието на Кернел. Очаква се това да стане в близките дни.

Скандалният взлом в пощата на Сара Пейлин беше извършен още през 2008 година. Тогава ексгубернаторът на Аляска участваше в балотаж за вицепрезидент на САЩ, като част от екипа на кандидат президента Джон Маккейн.

В същото време в интернет започнаха да се появят екранни снимки от е-пощата на Пейлин в Yahoo. Широкодостъпни станаха част от кореспонденцията и някои лични данни на екс-губернатора.

Коментар