HP привлече на висок пост ветеран от Microsoft

HP привлече в мениджърския си екип ветеран от Microsoft. От 17 май Бил Вехте ще заеме поста изпълнителен вицепрезидент на направлението за софтуер и решения. Той ще ръководи разработките и пускането на пазара на корпоративен софтуер.

Бил Вехте има репутация на успешен лидер, с внушителен списък от постижения, посочва Ан Ливърмор – изпълнителен вицепрезидент на корпоративния бизнес на HP. Именно корпоративните решения са едно от ключовите направления в дейността на HP. Компанията ще разчита на богатия опит на Вехте в сферата на продажбите, маркетинга и разработките.

Вехте работи в Microsoft в продължение на 19 години, като е заемал редица ръководни длъжности. Той е участвал в създаването и пускането на продукти като Windows, Windows Server, Microsoft Office и Windows CE, както и на последната ОС Windows 7.

Намерението на Бил Вехте да напусне Microsoft стана ясно в средата на януари тази година. Стив Балмър, CEO-то на Microsoft, заяви тогава, че Вехте иска "да ръководи бизнес по един по-цялостен начин".

Коментар