Ултратънък неттоп пуска Lenovo

Новият неттоп IdeaCentre Q150 на Lenovo е "дебел" само 2 см. В неговия корпус обаче е поместена система, която осигурява освен достъп до интернет, но и основата за пълноценно домашно развлечение.

Q150 разчита на едноядрен процесор Intel Atom D410 или двуядрен D510 с тактова честота 1,6 GHz. Но силата му идва от графичната подсистема, която включва GPU Nvidia ION с 512 мегабайта памет и е способна да възпроизвежда видео с висока резолюция Full HD (1080p). Предвиден е и изход HDMI за включване на подходящ монитор.

Купувачите на IdeaCentre Q150 могат да се сдобият и с мултимедиен пулт за управление с вграден тракбол и клавиатура. Това устройство опростява основни задачи, като например работа с електронна поща, сърфиране в уеб и управление на видео.

Неттопът на Lenovo, както и повечето други компютри от този клас, може да се монтира на гърба на LCD монитор или телевизор. Моделът е висок само 17 см.

IdeaCentre Q150 ще излезе на пазара в края на юни с предварително инсталирана операционна система Windows 7 Home Basic или Windows 7 Home Premium. Базовата конфигурация на неттопа е $249.

Коментар