Поредно преименуване на софтуерен гигант

Разработчикът на корпоративен софтуер CA за втори път в последните пет години смени името си. През януари 2006 г. Computer Associates International са нарече просто CA, но ето че сега добави Technologies към двубуквената абревиатура.

Промяната от 2006-та отразяваше фокуса на софтуерния гигант върху решенията за опростяване на управлението на ИТ системи от корпоративен клас. Новото име CA Technlogies пък трябва да подсказва пълнотата от продуктови предложения на компанията.

Анализаторите на пазара обясняват промяната в името с редицата поглъщания, които CA направи напоследък. През март гигантът придоби Nimsoft – доставчик на решения за мониторинг на ИТ производителността. По-рано беше погълнат разработчикът на облачни приложения 3Tera, а в началото на годината в CA се вля Oblicore – разработчик на софтуер за управление на нивото на обслужване.

Според мнозина наблюдатели на пазара, CA няма реална нужда от смяна на името. Особено като се има предвид, че ребрандингът струва пари и отнема време на клиенти, партньори и медии да свикнат с новото име.

Всяка година около 1,9 хиляди компании в САЩ извършват ребрандинг. Над 1000 търговски наименования съдържат думата Technologies.

Коментар