Microsoft ще конкурира и Adobe с нов софтуер

Много скоро Microsoft ще бъде готова с цялостен пакет за разработчици на уеб-дизайн и графика. Така софтуерният гигант ще се сблъска директно с лидера на този пазар Adobe Systems.
Първият продукт от очаквания пакет Expression Studio е вече достъпен и това е Expression Web, който ще конкурира програмата Adobe Dreamweaver. Приложението на Microsoft ще се използва за създаване на сайтове на базата на XHTML и CSS, съвместими с повечето браузъри.
Expression Studio се състои от няколко приложения: Expression Blend (за създаване на интерактивни програми за Windows); Expression Design (за графика); Expression Media (система за управление и за съвместни разработки); и Expression Web (за уеб дизайн).
Пускането на целия пакет е планирано за началото на 2007 г. Microsoft позиционира Expression Studio като софтуер за разработчици, с помощта на който те ще могат да създават максимално привлекателни и функционални приложения за Интернет, Windows и мобилни устройства.
Очаква се първоначално компанията да привлече потребители, като предложи ниски цени в сравнение с аналогичните продукти на Adobe.

по темата: „Microsoft ще конкурира и Adobe с нов софтуер”

добавете коментар...

  1. to4i

    Опит да са конкурентни във всички сфери. Може би в близкото бъдеще ще пуснат Виндолс free/open source 😉

Коментар