HP в Топ 20 на най-добрите обучаващи организации в света

София, 20 май 2010 – HP е в Топ 20 на най-добрите организации обучаващи кадри в сферата на ИТ. Класацията се изготвя вече три години от най-авторитетния в индустрията портал TrainingIndustry.com, който проучва най-глобалните компании, работещи в областта на образователните услуги. TrainingIndustry.com подпомага организациите в намирането на подходящия партньор за обучение на своите кадри, клиенти и партньори.

Класацията включва само компании, които предоставят обучения, свързани с ИТ продукти и на други фирми. Изготвянето на списъка от 20 компании е направен по няколко критерия:

 – Ангажимент към индустрията за ИТ обучения

 – Признание в индустрията и иновации

 – Талантлив корпоративен мениджмънт и професионален екип

 – Генерирани приходи или големина на компанията

 – Потенциал за ръст на услугите за ИТ обучение

 – Значимост на клиентите

 – Демонстрирано лидерство в индустрията за ИТ обучение

 – Географски обхват

ИТ обученията представляват един от най-големите сегменти на пазара на образователни услуги. Специалният комитет към TrainingIndustry.com, който проучва команиите се стреми да обхване целия сектор на ИТ обученията и да включи компании, които демонстрират изключителни възможности в дизайна, предоставянето и управлението на образователните услуги.

Над 600 специалисти от страната са обучени само за година след откриването на Центъра за професионално обучение на НР в България. HP Education Centre Bulgaria е най-големия център за обучение на компанията в Югоизточна Европа и в него НР инвестира около един милион лева. Центърът, освен ИТ фокусирани курсове, има амбицията да обогати портфолиото си и със „soft – skills” тренинги.

Коментар