КЗП алармира за опасни детски ремаркета

Опасни ремаркета за деца с марка „2009 d’lite ST” и „Solo ST”, произведени във Филипините, издирва Комисията за защита на потребителите (КЗП) на българския пазар. Поводът е сигнал от Комисията за безопасност на потребителските продукти в САЩ (GPSC), която е забранила продажбата им на американския пазар.

Съществува опасност вътрешната втулка на оста да се разхлаби, което от своя страна да доведе до отделяне на едно от колелата от ремаркето. Това крие риск от нараняване на детето, което се вози в ремаркето или на колоездача. До момента не се съобщава за подобни инциденти.

Единствено ремаркета „2009 d’lite ST” и „Solo ST” със серийни номера, започващи с D939 или D948, са включени в това изземване. Серийният номер е разположен в задната част за багажа зад седалката, върху долната лява задна тръба на рамката. Ремаркетата имат символи “d’lite ST” или “Solo ST”, отпечатани върху покритието.

Има данни, че изземваните ремаркета са били продавани и в следните европейски страни : Чехия, Дания, Германия, Норвегия. КЗП приканва български потребители, които вече са закупили някой от споменатите два модела доказано опасни детски ремаркета, незабавно да преустановят използването им, за да избегнат опасността от нараняване и да се обадят в Комисията на телефон 0700 111 22.

рубрика: Uncategorized

Коментар