Фирмите в БАИТ държат 69% от ИТ пазара

Членовете на БАИТ държат 69% от целия пазар на компютърни продукти у нас, заяви председателят на асоциацията Теодор Захов на церемония по случай нейния 15-годишен юбилей.

Сред най-важните постижения на БАИТ са промените в митническите тарифи, усъвършенстването на Закона за обществените поръчки и други закони, успехите като коректив на държавната политика по отношение на ИТ бранша и изложението БАИТ Експо, посочи Захов. Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов пък пожела на асоциацията да продължи активно да реагира на всички нередности, с които се сблъсква в работата си с държавата.

„Още в началото си давахме сметка, че най-трудната задача ще бъде да се борим с пасивността, недалновидността и с ведомствения или най-често с личния интерес на тези, които управляват правилата на играта. Сега след 15 години виждам, че нещата за съжаление не са се променили особено”, констатира Николай Илиев, първият председател на БАИТ през 1995 г.

Междувременно асоциацията представи нова концепция за БАИТ Експо – най-голямото събитие в компютърния бранш в България. БАИТ Експо 2.10 обединява нови и стари форми на бизнес изложение, нови модули като БАИТ Академия, както и възможност за реално и виртуално посещение на изложението, семинарите и дискусиите.

Концепцията и изпълнението на тазгодишното БАИТ Експо 2.10 са поверени на фирма АСК, също дългогодишен партньор на БАИТ и организатор на изложението в най-добрите му времена.

Коментар