Insomniac Games избраха EA Partners за ново издателско споразумение

Гилдфорк, Великобритания – Издателската компания Electronic Arts Inc. обяви, че е сключила споразумение с независимото студио за разработка на видео игри Insomniac Games за издаването на съвсем нова поредица за PlayStation®3 и Xbox 360®. Това ще бъде първото заглавие в 16-годишната история на Insomniac за няколко платформи. Публикувана чрез известната програма EA Partners, новата игра ще отбележи представянето на съвсем нова вселена от Insomniac, създатели на хитовите поредици Spyro the Dragon, Ratchet & Clank и Resistance. Все още неозаглавената игра е в продукция в студиото на компанията в Бърбанк. Сроковете на споразумението не са оповестени.

“Работата с EA Partners ни позволява да направим нашите игри достъпни за мултиплатформена публика и в същото време да запазим правата върху интелектуалната си собственост” – коментира основателят на Insomniac Games Тед Прайс, който е и изпълнителен директор на компанията. “Развълнувани сме и нямаме търпение да представим Insomniac пред нова група геймъри, докато продължаваме да подкрепяме нашите лоялни почитатели, което прави игрите ни специални.” – допълва Прайс.

“Това е вълнуващ ден за всички ни – за EA Partners и за геймърите по целия свят” – заяви старши вицепрезидентът и генералният мениджър на EA Partners Дейвид ДеМартини. “Insomniac е известна със стремежа си към високо качеството и със способността си да създава уникални, вълнуващи светове. Предвиждаме да им помогнем да представят следващата си невероятна поредица на милионите заклети PlayStation почитатели на Insomniac, а скоро след това и на милионите им Xbox 360 фенове.”

Коментар