HD: вашият собствен начин да виждате нещата

HD (High Definition или висока резолюция) е новият начин да виждаме нещата и да се наслаждаваме на реалността. От филми до видеоклипове, телевизионни шоу програми, спортни предавания и снимки, високата резолюция (HD) засилва емоциите, предавани от различните видове мултимедийно съдържание.

Това е отправната точка за цялостното забавление, в което качеството и детайлите дават възможност на една сцена да изглежда толкова реалистична, че да се почувстваме като част от нея. Това е нивото на развлечения, което Acer Group и AMD искат да направят достъпно за всички потребители, без значение дали те си почиват у дома, или са някъде във ваканция, а също така и когато пътуват по работа.

Хората вече използват технологията на високата резолюция по нови начини. Въпреки че HD се появи първо при телевизорите, потребителите бързо възприеха и компютрите като подходящо решение за HD съдържание, особено ноутбуците, благодарение на тяхната гъвкавост и удобство. В последствие с бързо развиващия се високоскоростен интернет тази форма на комуникация се пренесе и в развлекателната мултимедия онлайн. Например HD вече е стандарт за музикалните видеоклипове публикувани онлайн: YouTube започна да излъчва HD видеоклипове през 2008 година и сега вече адаптира дори Full HD резолюцията.

HD технологията не се използва само от най-напредналите потребители. В действителност всички хора постепенно я възприемат и използват в ежедневието си. Става дума не само за технологичните лидери, които трябва задължително да разполагат с най-иновативните технологии, но и обикновените хора, които изискват лесен директен достъп до съдържание с висока резолюция, без да бъдат обърквани или затормозявани от технологиите.

Acer Group анализира и определи различни профили за достъп до HD съдържание и в последствие разработи серия от нетбуци, ноутбуци и настолни компютри за своите марки Acer, Packard Bell и Gateway. Тези профили имат за цел да покрият нуждите на всички потребители в различните категории, които може да се нуждят и от специфични възможности.

Марката Acer е предназначена както за нормалните потребители, които искат да имат достъп до новите технологии, така и за технологичните ентусиасти, които търсят оптималните възможности и се нуждаят от пълен контрол над тях. Специално за тях Acer разработи серия от нетбуци, ноутбуци и настолни компютри, които се характеризират с опростен и изчистен дизайн, разбира се с интегрирана поддръжка на HD, която се подчертава и от техните изчистени и ясни линии и форми.

Packard Bell и Gateway са марките са потребители, които търсят директен достъп до технологиите и онлайн съдържание, без да трябва да имат специализирани познания за целта. Това, което те искат е лесен за използване инструмент, но не и неутрален такъв: той трябва да има своя специфичен стил, които да го отличава от останалите. Специално за тях беше разработена серия от устройства, всяко то които с оригинална отличаваща го визия и много атрактивен външен вид.

Партньорството с AMD дава позволява на продуктите на Acer, Packard Bell и Gateway да се възползват от разнообразни технологии, осигуряващи ефективно и комфортно браузване в интернет и пълноценни графични възможности, така че потребителите да могат да се наслаждават на мултимедийното съдържание с висока резолюция.

 Благодарение на новите платформи на AMD производителността в приложенията за развлекателни нужди и работа може да бъде подобрена с 27%, скоростта на конвертиране на видеоклипове свалени от интернет е повишена с 35%, като в същото време в по-масовите и не толкова тежки игри се забелязва впечатляващо повишение на кадрите с до 279%.

Невероятните мултимедийни възможности, които със сигурност бихте искали да имате на разположение, в комбинация със стилните продукти, които бихте желали да притежавате вече са налице с Acer Group и AMD, превръщайки съдържанието с висока резолюция във вашия достъпен нов начин на забавление.

Коментар