Сайт мами с билети за световното по футбол?

Сайт предлага нерегламентирано билети и пакетни пътувания за Световното по футбол, съобщи Комисията за защита на потребителите.

От Великобритания е постъпил сигнал за основателни съмнения, че worldcupticketing.com се занимава с престъпна дейност.

Властите в островната държава са получили потвърждение от организацията, официално определена от Международната футболна федерация (FIFA) за продажба на билети за мачовете от световното първенство, че въпросният търговец – World Cup Ticketing, не е оторизиран от FIFA да продава нито билети, нито пакетни пътувания.

Вероятно той предлага билети, които на практика не притежава или които е закупил от FIFA, но няма право да препродава. Възможно е обаче и продаваните билети да са фалшиви.

Към момента е известен адресът на търговеца, публикуван на интернет сайта – 12В Mannerheimintie, Luna House, намиращ се в столицата на Финландия Хелзинки. Разследването по случая продължава.

От КЗП съветват на този етап да не се ползват услугите на горепосочения търговец, докато не се изяснят обстоятелствата, свързани с дейността му. Сигналът е постъпил в Комисията за защита на потребителите чрез европейската система СРС.

Коментар