Siemens и Walt Disney заедно в борбата срещу алергиите

Сектор „Здравеопазване” на Siemens и Disney създадоха детска книжка, с цел образоване на децата и родителите за диагностицирането и лечението на алергии, която скоро ще се появи и на български език. Мики и неговият приятел Уили Гиганта са героите в книжката, като Уили развива алергия. Един прост кръвен тест помага да се открие причината за алергичната реакция на Уили, за да може той отново да се върне към игрите и забавленията навън.

Книжката е създадена от Siemens и Disney, като част от корпоративното сътрудничество, което обединява известността на Disney в разказването на приказки в помощ на това децата да разберат по-добре някои здравни въпроси. По-рано двете компании са си сътрудничили в подготовката на книгата Three Cheers for Bunny’s Ears, която въвежда нова героиня Бъни (Bunny), която има проблем със слуха. Приятелите на Бъни от кръга на Мики Маус й помагат, като я водят на аудиолог, който й слага слухов апарат. Приказки като тези помагат на децата да приемат своите собствени здравни проблеми, а също и да разберат как могат да помогнат на някой друг, който е засегнат.

Как се отразяват алергиите на нашия живот

Всеки от нас познава дете, което страда от алергия. Това може да е вашето собствено дете. Видели сте симптомите:

 – Течащ нос

 – Затруднено дишане

 – Реакция към определени видове храни

22% от населението в целия свят е засегнато от алергии. Докато много пациенти имат симптоми на алергия, само малък брой от тях се тестват, за да разберат какво ги поражда. В същото време възможността алергията да прогресира в астма е вече добре установена и документирана.

Децата са определено в риск, тъй като тези, които страдат от възпаление на вътрешното ухо и различни форми на екземи, може евентуално да бъдат диагностицирани с алергии, които могат да доведат до астма.

Често алергиите са наследствени. Шансът едно дете да има алергия нараства, когато единият или и двамата родители имат алергии. Децата, при които има съмнения за алергии, следва да бъдат прегледани с физически преглед, клинична история и различни тестове. Тестването може да включва специфичен тест за определяне на причината за алергията. Най-често разпространените видове алергии са към полен, прах, домашни животни и храна, които могат да причиняват умора, нарушение на съня и разсеяност.

Тестване на алергии със Siemens

3gAllergy™ е тест на Siemens, който помага на лекарите при диагностицирането и лечението на алергии. Той дава възможност за получаване на бързи и достоверни резултати, които подпомагат лекарите в идентифицирането, наблюдението и лечението на пациенти с алергии. Това е една по-проста алтернатива на традиционния кожен тест за алергии и не носи никакъв риск от сериозни негативни реакции.

Коментар