Демонстрираха поточно 3D видео в уеб браузър

Поточно стерео 3D видео, предавано онлайн през интернет, демонстрира Nvidia на провежданото в момента изложение Computex в тайванската столица Тайпе. За целта бяха използвани Nvdia 3D Vision-базиран компютър и технологии Microsoft Silverlight и IIS Smooth Streaming.

Демонстрацията включваше предаване на музикалния видеоклип "We Are the World" в 3D по време на пресконференция. Постижението е особено важно, предвид постоянно нарастващият интерес на потребителите към 3D филми и новите възможности, които се разкриват пред създателите и разпространителите на стереоскопично 3D видео съдържание.

"Потребителският интерес към 3D развлеченията е в своя пик", заяви Скот Гутрие, корпоративен вицепрезидент на .NET подразделението за разработка в Microsoft.

За да се възползват от технологията, потребителите трябва да имат Nvidia 3D Vision-базиран настолен или мобилен компютър с инсталирани най-новите драйвери за 3D Vision и плъгина за интернет браузъри Silverlight. При наличие на тези компоненти, става достъпно 3D-съдържанието от уебсайтове.

"Достатъчно е само да щракнете върху 3D видео и то ще започне да се възпроизвежда в 3D, използвайки новия Silverligt-базиран 3D Vision видео плейър и Nvidia 3D Vision", каза Фил Айслър, генерален мениджър за 3D Vision бизнес подразделението на Nvidia.

Създателите и разпространителите на стереоскопично 3D видео съдържание ще могат да използват тази технология, за да си осигурят нов канал за разпространение и приходи от 3D видео, предавано онлайн с помощта на Silverlight и IIS Smooth Streaming.

Филми, трейлъри, спортни предавания и всякакви други 3D видеоматериали вече ще могат да бъдат съхранявани и излъчвани през интернет към все по-разрастващия се пазар на компютри с 3D възможности, повечето от които се продават с Windows 7.

Коментар