Първото издание на „Дни на кариерата” във ФМИ стартира в София

„Дни на кариерата” са специално организирани срещи на бизнеса със студенти с цел намиране на работа или стаж. Мотото на събитието е: "Знам и искам да го докажа" и се осъществява с подкрепата на генералния спонсор МТел.

Първият кариерен форум във факултета ще се проведе на 2-ри и 3-ти юни в градината на ФМИ на адрес бул.”Джеймс Баучер” 5 и в него ще участват 36 водещи български и международни компании.

Събитието беше официално открито от декана на Факултета по математика и информатика проф. Иван Сосков, управителя на JobTiger Светлозар Петров и Александър Щок – Директор Дирекция "Информационни технологии" и Дирекция "Телекомуникационни мрежи и услуги" в Мтел ЕАД.

На Форума работодатели в сферата на информационните технологии и точните науки ще се срещнат с млади хора, търсещи работа или стаж. Младежите ще могат да се информират за условията и изискванията на фирмите за наемане на работа и ще могат да ги сравняват със своите умения и желания за професионална реализация, за да изберат най-доброто място за себе си. Форумът си поставя за цел да открива нови възможности за работа на студентите и младите специалисти и да подпомага българските работодатели в усилието им да открият подходящи кандидати за стажантските си програми и свободните работни места.

Коментар