WD продава най-много твърди дискове

Western Digital стана лидер на пазара за твърди дискове по обем на продажбите. През първото тримесечие на годината компанията е пласирала най-много устройства, измествайки по този показател Seagate от първото място, съобщи iSuppli.

Продажбите на WD възлизат на 51,1 млн. броя HDD през Q1″10, което е 3,2% ръст спрямо четвъртото тримесечие на миналата година, когато компанията реализира 49,5 млн. устройства.

В същото време продажбите на Seagate са нараснали само с 0,8% до 49,9 млн. броя. Въпреки второто място по обем на продажбите, Seagate е първи по приходи, тъй като нейните продукти са ориентирани в по-голяма степен към корпоративните потребители и съответно са по-скъпи. Бизнес моделът на Western Digital се базира на бюджетни решения.

Приходите на Seagate за тримесечието възлизат на 3,1 млрд. долара, докато Western Digital има 2,64 млрд. долара, по данни на iSuppli.

В челната петица доставчици на HDD влизат още японските компании Hitachi GST, Toshiba и Fujitsu, а веднага след тях е корейският производител Samsung Electronics.

Коментар