Техники и технологии на Сиско за националната сигурност

София, 3 юни 2010 г. – Вчера в хотел Шипка в София приключи пролетната конференция на АФСЕА – Секция София. На семинара присъстваха повече от 60 представители от различни отдели и ведомства на Министерство на вътрешните работи, Държавната агенция за национална сигурност, Министерство на отбраната, Министерство на външните работи, Държавна комисия по сигурността на информацията и Национална лаборатория по компютърна вирусология.

Не семинара бяха представени най-новите технологии на Сиско, предназначени за изграждане на конуникационна инфраструктура за националната сигурност. Приветствено слово по време на откриването на конференцията беше направено от г-н Павлин Димитров, заместник-министър на вътрешните работи, почетен член на AFCEA International и от Борислав Димитров, управляващ директор на Сиско България.

Основните теми на презентациите включваха съвременна архитектура за информационна сигурност, както и представяне на съвременните захлахи и решенията за тяхното предотвратяване. Бяха демострирани решенията на Сиско за информационна сигурност – IP базирани системи за видеонаблюдение и контрол на достъпа, както и IP базирани системи за управление на инциденти.

Коментар