Хостинг компания FColor.bg се свърза със Спектър Нет

Един от водещите български хостинг доставчици FColor.bg обяви, че на 1-и юни 2010 г. е въвел в експлоатация нов 1Gbps BG peering Интернет канал към Спектър Нет (Spectrum Net). Той е част от планираните за 2010 г. инвестиции в инфраструктурата на хостинг компанията. През месец април FColor.bg пусна в експлоатация 1 Gbps Интернет линия към BIX.

FColor.bg, доставчик на бизнес хостинг, виртуални и наети сървъри от услуги от 2001 г. насам, обяви, че на 1-и юни е въвел в експлоатация ново 1 Gbps Интернет трасе към Спектър Нет (Spectrum Net). Това е втората инсталирана от от компанията 1-гигабитова линия в последните 2 месеца. През април FColor.bg пусна в експлоатация Интернет канал към Bulgarian Internet Exchange (BIX). Новото трасе към Спектър Нет тръгва с гарантирана натовареност от 200 Mbps, която ще нарастне от 1 Gbps на 1-и септември 2010 г.

Освен 2-та BG peering Интернет канала, хостинг компанията е свързана още към два глобани доставичика на висококачествен международен Интернет – Interoute и Cogent. До края на 2010 г. FColor.bg предвижда да добави минимум още един Интернет канал към международното уеб пространство осигурен от голяма телекомуникационна компания. Инвестициите в Интернет свързаност са част от стратегията на FColor.bg за установяването й като лидер на пазара на хостинг услуги в Югоизточна Европа.

Нови по-добри условия за Виртуални сървъри!

През месец май FColor.bg обяви и нови значително подобрени параметри на услугите си в клас – Виртуални сървъри. Най-малката виртуална машина на компанията VPS Start например е вече с удвоени ресурси. Тя има 512 MB RAM, 20 GB дисково място и 500 GB трансфер на данни. Друг виртуален сървър VPS Power дава възможност на собствениците на уеб сайтове да използват 1 536 MB RAM, 60 GB дисково място и 2 000 GB трансфер на данни. След увеличаването на ресурсито FColor.bg не са променяли цените на VPS услугите.

Компанията, която е партньор на водещия в света производител на софтуер за управление на уеб сървъри cPanel Inc., предлага контролния панел за управление и автоматизация за уеб сървъри cPanel/WHM при преференциални условия за клиентите си.

От доставчика обявиха, че предлагат и Колокация на сървъри услуга, която позволява на клиентите на компанията да разполагат собствено оборудване в центъра за данни на FColor.bg в 3DC, София. Всички клиенти на колокационните услуги на доставчика използват пълният капацитет на Интернет трасетата, който FColor поддържа.

Освен услуги в по-високия клас бизнес хостинг, FColor.bg предлага на собствениците на малки уеб сайтове евтини сервизни планове в класа Shared Hosting. От доставчика твърдят, че гарантират едни от най-добрите условия за регистрация на популярните COM, NET, ORG и EU домейни и на дигитални сертификати (SSL сертификати). Регистрацията на домейни с FColor.bg например струва 14.95 лв. на година.

Коментар