1% енергийна ефективност струва 100 млн. евро

Всеки процент енергийна ефективност струва 100 милиона евро, заяви председателят на Агенцията за енергийна ефективност Таско Ерменков на конференцията “Разумно използване на енергията, водата и отпадъците за опазване на планетата”, организирана от Виа Експо в НДК.

“Важно е да се знае, че ние, обикновените граждани, можем да спомогнем много за повишаване на енергийната ефективност и опазването на ресурсите”, добави Ерменков, цитиран от GreenTech.bg. Това може да се случи само чрез промени на навиците и поведението на хората. Само чрез поведението си можем да намалим потреблението на енергия с 15%, подчерта Ерменков.

Конференцията включва паралелни сесии на теми управление на отпадъците, рециклиране, енергийна ефективност, управление на водите. Холандия, която е лидер в разработването на еко-практики, е страната във фокус на форума.

Паралелно с конференцията тече и изложба, която представя отблизо холандския опит на водещи компании, участващи на Колективния холандски щанд, които целят да разширят своите пазарни позиции в България. Посетителите имат възможност за директен контакт и с български фирми.

Коментар