Екс-шеф от Oracle оглави компания за енергийно управление

Компанията за енергийно управление ENXSuite, по-рано известна като Carbonetworks, обяви, че е привлякла за свой главен изпълнителен директор Беатриз Инфанте, бивш вицепрезидент в Oracle и мениджър на Aspect Communications.

ENXSuite е една от множеството софтуерни фирми, залагащи на това, че бизнесът ще има все по-голяма нужда от активно управление на енергията, пише GreenTech.bg.

Основана през 2007 година във Ванкувър, фирмата първоначално се занимава с разработване на софтуер за бизнес-организации, който намалява вредните емисии и постига регулаторно съответствие. След това ЕNXSuite разширява портфолиото си и започва да предлага софтуер за проследяване на всички парникови емисии, енергията, водата и отпадъка.

Сега младата компания поставя ново начало, променяйки името си и привличайки нов мениджър. Освен това фирмата е в процес на набиране на капитал с цел разширяване.

Със софтуера на ENXSuite бизнес-организациите могат да правят много неща –  например да решават кои програми за енергийна ефективност биха имали най-добра възвръщаемост на инвестицията в конкретния случай, да създават собствени точкови системи за измерване на това доколко самите те постигат собствените си еко-цели и т.н.

Пазарът на софтуер за управление на енергията става все по-горещ в последно време. Активни играчи на тази арена са едни от най-големите в света софтуерни разработчици като SAP, Oracle, CA, а редом с тях вече се конкурират и малко познати, но амбициозни компании като Hara Software, Verisae, Planet Metrics.

Коментар