Откриват център за въвеждане на ИТ в МСП

Председателят на ДАИТС Пламен Вачков ще открие във вторник Център за въвеждане на информационни и комуникационни технологии в малките и средни предприятия (МСП).
Центърът, намиращ се в сградата на Интрансмаш в София, е изграден от Асоциация на индустриалния капитал в България, Федерация на научно-техническите съюзи и ЦАПК “Прогрес” ООД. В проекта, реализиран чрез обществена поръчка на ДАИТС, са съдействали още фирмите Контракс и Технологика.
Информационният център ще ускорява въвеждането на ИТ в малките и средни предприятия, с цел повишаване на ефективността на тяхната дейност и подобряване на конкурентоспособността им при влизане на единния европейски пазар.
В него ще се обучават мениджъри и служители на малки и средни фирми от страната с помощта на “интерактивни технологии, гъвкаво курсово съдържание и модерни подходи за обучение”, съобщават от ДАИТС.
Освен обучение, Центърът ще предлага и консултантски услуги в областта на ИТ, необходими на малките и средни предприятия за постигане на определен стандарт на конкурентоспобност.

Коментар