Специализирано приложение “Kick It & Qlik It” за футболните фенове

Раднор, Пенн – 9 Юни, 2010 – Специално за тези от вас, които се опитват да докажат, че техният любим отбор е най-добрият, QlikTech, софтуерна компания известна със своите визуални интерактивни решения за достъп до данни, създаде безплатно специализирано приложения за футболните фенове, осигуряващо достъп до огромен обем от данни и статистики за предстоящото международно футболно първенство. С това ново приложение, достъпно изцяло онлайн през интернет браузър или от мобилно устройство с онлайн достъп, футболните ентусиасти могат да преглеждат наличните данни за близо 80 годишната история на световните първенства по футбол и да анализират исторически факти, както и без трудности да могат да отговарят на трудни въпроси свързани с турнирите.

‘Kick It & Qlik It’ използва данни, осигурени от Infostrada Sports и ще бъде обновявано в реално време от мачовете на всеки 60 минути докато протича първенството от 11 Юни до 11 Юли. За да получите достъп до приложението ‘Qlik It & Kick It – World Football Fan App’ трябва да посетите следният интернет адрес: http://www.qlikview.com/kickitandqlikit

Използвайки технологията на QlikView, която по принцип се прилага от компании с цел вземане на по-добри бизнес решения, ‘Kick It & QlikIt World Football Fan App’ позволява на потребителите да са постоянно информирани за резултатите от тазгодишното световно първенство по футбол и възможност да отговарят на сложни въпроси от своите приятели, като например:

Каква е връзката между височината на даден играч и головете вкарани с глава

На коя позиция са получавани най-много жълти картони и каква е разликата във възрастта на играчите на различни позиции

В кои части на мача биват отбелязвани най-много голове

Кои са най-младият и най-стар участници в първенството

Колко дузпи е имало по време на първенството и кои играчи за изпълнили най-много наказателни удари

"Това лято, светът ще се обедини, за да се наслади на едно от най-големите спортни събития, като в същото време запалянковците ще търсят различни поводи за гордост от отбора на своята страна", заяви Антъни Дейтън, старши вицепрезидент в QlikTech. "В QlikTech ние вярваме, че всеки един софтуер, без значение дали използван за работа в офиса, или в заведение с приятели трябва да бъде лесен и удобен за използване. Сега феновете могат да уреждат лесно облозите помежду си и да обсъждат факти за мачовете, за които дори не са подозирали преди да започнат да използват приложението".

Филип Хенеман, създател и изпълнителен директор на Infostrada Sports заяви: "Футболът е много популярен спорт в редица страни. И с това приложение от QlikTech осигуряват на множеството футболни фенове по света полезна информация, която далеч надхвърля възможностите на обикновената статистика и пренася организацията на събираните от нас данни на едно ново ниво. Работихме съвместно с QlikTech за конвертирането на статистическата футболна информация и превръщането и в полезни данни за всеки потребител с интерес към спорта. За нас беше изненадващо, колко бързо от QlikTech успяха да превърнат идеята в реалност, като в резултат на това всеки един футболен фен може да обогати многократно познанията си QlikTech".

Коментар