Globul обяви по-ниски цени за роуминг в рамките на ЕС

От началото на юли Globul ще въведе нови, по-ниски цени за разговори в роуминг в страните от Европейския съюз. Клиентите на оператора ще провеждат изходящи разговори за 0,914 лв. на минута, а минута входящ разговор ще струва 0,351 лв. (с включен ДДС).

Поевтиняването е в съответствие с действащите в Европейския съюз правила и регламенти. От юли ЕС фиксира максимална стойност от 39 цента за минута изходящо повикване и 15 евроцента за входящо (без ДДС). Освен това Еврокомисията установява горна граница на разходите за допълнителни услуги като SMS и мобилен интернет. Абонатите ще могат да задават лимит на разходите за предаване на данни – по подразбиране той е равен на 50 евро (без ДДС).

Новите цени на Globul са валидни за всички клиенти на телекома в страните от Европейския съюз, както и в Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. Както и досега, когато пътуват в ЕС, потребителите ще получават информация чрез SMS-известия за цените на услугите в роуминг.

От 1 юли Globul ще активира и автоматично обявения предварителен лимит от 117,35 лв. (60 евро, с включен ДДС) за ползване на услуги за пренос на данни в роуминг в ЕС. Лимитът ще бъде въведен автоматично за всички абонати на оператора, които  вече имат активирана роуминг услуга и не са заявили изрично до тази дата, че не желаят да го ползват.

Всеки абонат може предварително да се откаже от лимита за услугата GPRS в роуминг. Клиентите, които използват GPRS в роуминг и имат активиран предварителен лимит, ще получават уведомителни SMS-и при достигане на 80% и съответно на 100% от лимита.

Коментар