Ново МФУ управлява интелигентно документите

Ново многофункционално устройство на Xerox комбинира достъпен цветен печат с грижа за природата и улеснено управление на документите в офиса. WorkCentre 7120 е насочено към нуждите на малкия и среден бизнес, съобщиха от българския офис на компанията.

Дигиталната система отпечатва както цветни, така и черно-бели документи със скорост до 20 страници в минута. Устройството използва тонер от типа EAHG – емулсионно-агрегиран с висока степен на гланциране, чиито еднакви малки частици осигуряват висока прецизност на детайлите.

WorkCentre 7120 разполага с редица вградени инструменти за улеснено управление на документооборота на работното място. Принт драйверът Earth Smart е настроен по презумпция за двустранен печат и без банер страници (използвани за обозначаване на отпечатаните задания при големи работни групи), а Xerox Auditron следи разходите за цветен печат.

“WorkCentre 7120 има за цел да помогне на малкия и среден бизнес в оптимизиране на производителността на работното място, като осигурява представителни цветни разпечатки на достъпни цени”, заяви Светослав Григоров, маркетинг мениджър в Xerox България.

Системата насочва документите към е-мейл и мрежа, включва софтуер за управление на съдържанието, поддържа цветно сканиране със скорост до 55 страници в минута, изпращане на факс през IP, насочване на съобщения от факс към е-мейл, сканиране към USB и печат от USB и др.

Новото МФУ дава също възможност на малките и средни предприятия да минимизират влиянието си върху околната среда. WorkCentre 7120 е едно от най-компактните цветни МФУ, удобни за разполагане в тесни пространства, напр. коридор. Консумираната енергия при неработен режим е 3.08 вата. Системата насочва постъпващата в електронен вид документация, за да минимизира излишните разпечатки, а принт драйверът Earth Smart е настроен по презумпция за двустранен печат и без банер страница.

WorkCentre 7120 използва Extensible Interface Platform (EIP) – технология на Xerox, която подпомага създаването на приложения за управление на документооборота, съобразени със специфичните нужди на клиента. Моделът вече е в наличност в партньорската мрежа на Xerox България.

Коментар