Интраком Defense Electronics показа система за военноморски комуникации

ИНТРАКОМ Defense Electronics участва на международната конференция Sea Dominance 2006, която се проведе на 28–29 ноември. Целта на конференцията бе да презентира програмата за построяване на новите фрегати за гръцкия военноморски флот във връзка с евентуални бъдещи заплахи и развитието на гръцкото корабостроене и отбранителна индустрия като цяло.
На конференцията присъстваха посланици и аташета по отбраната от страните – кандидатки за участие в програмата, представители на гръцкия военноморски флот и министерствата на националната отбрана, икономиката и финансите и развитието. В допълнение, най-важните компании участваха със системи и продукти, които могат да покрият изискванията за експлоатация на новите фрегати.
ИНТРАКОМ Defense Electronics демонстрира своята интегрирана система за военноморска комуникация, предназначена за военни кораби, която предлага способи за свръзка и контрол над тактическите комуникационни системи. Съоръжението е било доставено и приведено в действие по специална поръчка за малки атакуващи кораби от типа „Ласкос”. Базирайки се на висококачествената си индустриална инфраструктура, технология и опит от участията си в мащабни по обхват копродукции с голяма технологична стойност, ИНТРАКОМ Defense Electronics може да вземе участие в производството на нови фрегатни системи, като CMS (Combat Management System), Phased-array мултифункционален радар, самонасочващи ракети с малък/голям обхват, системи за електронно воюване.
“Участието на ИНТРАКОМ Defense Electronics в тази програма в комбинация с планираните инвестиции в областта на микроелектрониката и значимата подкрепа, която компанията предлага на малки и средни предприятия чрез посредничества, ще гарантира ангажираността и участието на местни компании, ще намали изтичането на валута от страната, ще увеличи конкурентоспособността и заетостта и не на последно място – ще разшири сътрудничеството с важни международни компании в сферата на отбраната, разработвайки нови и модерни отбранителни системи за гръцкия и международния пазар”, каза г-н Джордж Трулинос, главен изпълнителен директор на ИНТРАКОМ Defense Electronics.
Местното производство и ко-производство на системи в същото време ще предпостави наличието на контрол и поддръжка от страна на Асоциацията на гръцката отбранителна индустрия. За пример могат да се посочат въздушните отбранителни системи PATRIOT на Военновъздушните сили на Гърция. Електронните системи на отбранителните системи PATRIOT са производство на ИНТРАКОМ Defense Electronics, които се заеха с поддръжката не само на гръцките, но и на PATRIOT системите на НАТО в цяла Европа.

Коментар