Indesit Company получи „Наградата на наградите”

След силна надпревара в конкурса Бизнес иновации, Indesit Company спечели „Награда за бизнес иновации” 2010 г. (“Premio Imprese x Innovation”). Конкурсът Бизнес иновации се организира от Конфедерацията на италианските индустриалци „Confindustria”, в сътрудничество с неправителствената организация „Associazione Premio Qualità Italia.” Indesit Company е отличена за последователната си политика по отношение развитие и интеграция на иновационните процеси. Иновацията е основния критерий за оценка на журито и е пряко свързана, както с качеството на продуктите и задоволяването на изискванията на потребителите, така и с цялостното успешно развитие на компанията.

Като продължение на постигнатия успех, председателят на Борда на директорите на Indesit Company Андреа Мерлони, получи и „Наградата на наградите” “Prize of Prizes”, която лично му бе връчена от италианския президент Джорджо Наполитано.

„Тези две награди са важно признание за политиката на компанията по отношение на иновациите и отразяват качеството, идеите и отдадеността на нашите служители”, каза председателят на Борда на директорите на Indesit Company Андреа Мерлони.

Indesit Company следва политика на т.нар. „отворени иновации” (open innovation), според която компаниите ползват както вътрешни, така и външни идеи, за да постигат по-добри резултати, и използва 1/3 от своите инвестиции за проучване и разработване на нови продукти. Разработването и внедряването на иновативни технологии и процеси включва работа с доставчици и производители на електродомакински уреди, университети и центрове за проучване в Италия и в чужбина.

Работата на около 600 служители в отдел „Проучване и развитие” на Indesit Company, води до стотици иновативни идеи, които компанията успява да реализира на пазара, като по този начин увеличава броя на регистрираните патенти с около 30% годишно.

Някои от скорошно реализираните иновативни продукти на Indesit Company са:

Хладилникът Hotpoint-Ariston Quadrio, чийто оптимално разработени четири врати гарантират до 50% енергоспестяване.

Новата система за автоматично дозиране на пералнята Hotpoint-Ariston Aqualtis, която благодарение на вътрешните контейнери за течен перилен препарат и омекотител, позволява до 40 цикъла на изпиране при пълна автономност. Пералнята Hotpoint-Ariston Aqualtis е също така изключително водо-и енергоспестяваща.

Фурната Hotpoint-Ariston Openspace, която е уникална по отношение на вместимост и удобство на своите две нива, и е енергоспестяваща до 30%.

Новият електрически плот Scholtès с Planar технология, който представя първата плоска газова плоча, която намалява консумацията на газ и времето за готвене с до 20%

Грижата за околната среда, достъпността при ползване, ергономичният дизайн и естетиката са в основата на продуктите на Indesit Company. Иновациите засягат целия цикъл: от дизайна през производството и употребата до рециклирането. Политиката на компанията да инвестира в иновативни идеи, й позволява да отговаря бързо на новостите на пазара и често да предвижда изискванията на потребителите. Екипът от дизайнери на Indesit Company постига отлични резултати в разработването на електродомакински уреди, които съчетават качество на работата с екологична и достъпна за употреба технология.

Коментар