Отворен продукт улеснява бизнес телефонията

Отворен продукт в рамките на проекта OpenVBX осигурява уеб интерфейс за корпоративна телефонна услуга, подобна на Google Voice. Системата поддържа пренасочване на позвънявания, гласово меню и гласова поща с изпращане на записите по имейл.

OpenVBX позволява да се води архив на записите и поддържа приемане и изпращане на SMS. Налични са също възможности за виртуални телефонни номера и организация на конференции.

Кодът на системата е написан на езика PHP и се разпространява под Mozilla Public License, а за съхраняване на данните се използва MySQL. Разработчиците имат на разположение API за създаване на допълнения и аплети. Към момента са достъпни няколко плъгина, които позволяват интегриране на OpenVBX cъс системи helpdesk и CRM, разширяване на средствата за аутентификация и др.

OpenVBX да работи по подразбиране с облачната телефонна услуга Twilio. Потребители, които желаят да интегрират системата в текущата си инфраструктура, без да използват Twilio, могат да разчитат на предвидените възможности за работа с външни бекенд решения.

Коментар