Навлизат бързите USB 3.0 дискове

Портативният твърд диск StoreJet 25M3 на Transcend получи сертификат за съвместимост със стандарта USB 3.0 от форума на внедрителите (USB Implementation Forum). 2,5-инчовият външен диск е представител на „издръжливата” серия, одобрена от военните в САЩ.

Все повече производители на мобилни и настолни компютри доставят машини с USB 3.0 функционалност. Transcend StoreJet 25M3 дава възможност на потребителите да усетят подобрението от USB 3.0 спрямо USB 2.0, достигайки впечатляващи скорости на трансфер до 90MB/s при копиране на файлове.

StoreJet 25M3 използва  комплексна три-етапна система за защита против удар. Тя включва поемащо вибрации и пазещо от изплъзване силиконово покритие, подсилен корпус, който разпределя равномерно силата на евентуалното въздействие, и вътрешно окачване (демпфер) на интегрирания 2.5” диск.

Устройството покрива строгите стандарти за надеждност (издържане на падане – Drop Test) на американските военни (MIL-STD-810F 516.5), с което има репутацията на един от най-здравите портативни носители на информация. Предлага се с капацитети 500 и 640 GB, съобщиха от дистрибутора у нас – Диджи Електроникс.

Коментар