В Букурещ откриха HP център за управление

Център на HP, свързан със системата за управление НP OpenView, бе открит в Букурещ, в базата на дъщерното дружество на компанията S&T Group. Центърът ще лансира и дистрибутира HP OpenView в 18 страни от името на S&T.
HP OpenView е портфолио от софтуерни приложения, чрез които може да се контролира, следи и автоматизира ИТ инфраструктурата на големи компании. Функциите на центъра в Букурещ включват бизнес и търговско развитие, както и обучение в сектора HP OpenView.
Румънският офис на S&T Group разполага с над 200 служители в две бази в Букурещ. През юни 2006 г.компанията, която е една от водещите на местния ИТ пазар, откри център за услуги в областта софтуерните технологии, за управление на проекти и посредничество. Втори специализиран център ще бъде открит през пролетта на 2007 г.
С помощта на HP OpenView големите компании могат да централизират управлението на ИТ системи, мрежи за пренос на глас и данни, както и на приложения и ИТ услуги. Системата позволява да бъдат конфигурирани, следени и дистрибутирани софтуерните версии съгласно фирмените правила.
Системата визуализира най-важните бизнес процеси така, че висшият мениджмънт бива уведомяван в най-кратък срок за финансовите щети, произлезли от неизпълнени услуги. В същото време неоторизираният достъп до системи и данни се проследява и документира, като така се автоматизира защитата на ИТ приложения.
Много наши клиенти работят с крайно разнородна и комплексна ИТ среда и трябва да реагират своевременно на променящите се изисквания на пазара. Ние осигуряваме консултации и съдействие при утвърждаване на уникална система за управление на ИТ инфраструктура чрез HP OpenView”, каза Кристиан Роснер, главен изпълнителен директор на S&T AG.
S&T Румъния има значителен опит с HP OpenView, натрупат от проекти в тази област, включително и тези за Romtelecom и Romgaz. Центърът за управление ще се помещава в отделна база на дъщерното дружество на S&T в Букурещ.
S&T е един от най-важните стратегически партньори на HP в централно-източно европейския регион. “Персоналът на центъра HP OpenView ще предостави стабилна подкрепа на екипите по продажби в страните, където има представителства на S&T,” обясни Роснер.
Пазарът на информационните технологии в Румъния показва двуцифрен ръст и се развива с бързи темпове с оглед на предстоящото членство на страната в ЕС. Според IDC,услугите, свързани с ИТ,ще нарастват средно със 17% на годинадо 2009 г.Според експертите, търсенето на приложения за системна интеграция далеч надхвърля това за хардуерна поддръжка.

Коментар