AVG пуска безплатна защита за Mac компютри

AVG Technologies, разработчик на най-популярния безплатен антивирусен софтуер за домашни РС потребители, пусна първия си безплатен продукт и за Mac компютри. Софтуерът AVG LinkScanner е съвместим с операционни системи Mac OS X Leopard и Snow Leopard и поддържа  браузъри Safari 3.x/4.x/5x, Mozilla Firefox 3.x и по-нови.

Продуктът помага на Mac потребителите да използват компютрите си безопасно в условията на постоянно увеличаващи се и имащи все по-голяма сложност атаки, съобщи Бизнес Софтуер Дистрибутор.

Според проучване на AVG, 99% от целия зловреден код и заплахи вече се доставят чрез уеб сайтовете и не могат да бъдат спрени с традиционните антивирусни програми. Тези заплахи се появяват и изчезват за минути или за часове, често в големи и известни сайтове и дори в приложения за социални мрежи, без потребителите дори да ги забележат.

С растящата популярност на социални сайтове като Facebook, Twitter и др., „лошите момчета“ се стараят да ги използват, за да разпространяват своите опасни програми, посочват от разработчика.

Също като популярния продукт AVG LinkScanner за Windows, който е използван от над 95 милиона потребители, LinkScanner за Mac позволява на потребителите да сърфират, търсят, изпращат писма, пазаруват и ползват социалните мрежи онлайн, като имат увереността, че местата, които посещават, са сигурни за въвеждане на лична или друга конфиденциална информация.

LinkScanner се осъвременява постоянно с данни за заплахи, доставяни от специалистите на AVG или изпратени от самите потребители. Всяка страница се отваря и проверява в реално време, преди потребителя да я отвори на своя Mac – така той може да получи предупреждение за опасност, ако LinkScanner открие заплахи.

“Потребителите на Mac досега не са били толкова податливи на вирусни атаки и уязвимости, поради сравнително малкия пазарен дял, но това бързо се променя и никоя операционна система не е имунизирана, тъй като новите атаки използват уеб пространството, за да доставят малуер и тяхната цел са браузърите и приложенията”, казва Джей Ар Смит, главен изпълнителен директор на AVG Technologies.

Новият продукт на компанията е разширен да защитава срещу скам, фишинг, въвеждане на лични данни в заразени игри, анкети, и много други, които са често срещани в социалните сайтове. Ако открие нещо подозрително, LinkScanner информира потребителя, че този сайт е заразен.

LinkScanner for Mac е достъпен безплатно като самостоятелен продукт. Версията за Windows се разпространява отделно или като част от всички продукти на AVG за антивирусна защита и интернет сигурност.

Даунлоуд: AVG LinkScanner за Mac

по темата: „AVG пуска безплатна защита за Mac компютри”

добавете коментар...

  1. kostadin velinov

    super programa samo neq polzvam ot godini

Коментар