“Хакнат” банкомат разкриха в Несебър

Бургаските полицаи задържаха четиричленна група, монтирала техническо устройство на банкомат в Несебър. Единият от задържаните е регистриран за идентично престъпление в столицата, съобщи МВР.

Сигналът, че на банкомат до местен хотел е монтирано техническо устройство за придобиване на информация от банкови карти и видео заснемане на ПИН кодовете на титулярите им, е подаден на 20 юни.  Съобщението било потвърдено при направената от полицията проверка.

При предприетите оперативно-издирвателни и заградителни действия в полицейския капан попаднали четирима столичани. В хода на разследването станало ясно, че квартетът на няколко пъти проверявал състоянието на устройството и наблюдавал банкомата от намиращото се в близост питейно заведение.

И четиримата заловени, на възраст между 30 и 41 години, са криминално проявени. Допълнителна проверка установила, че мъжете живеели в частни квартири в Несебър и се придвижвали с три леки автомобила, със софийски регистрации.

От жилищата и колите им били иззети преносим компютър, външен хард диск, две карти памет, преносима флаш памет, различни инструменти, лепила и др.

На задържаните е наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по разкриване и документирането на цялостната им престъпна дейност продължават несебърските полицаи, уточни МВР.

Коментар