Dell Inspiron R – позната класа, с обновен дизайн

Dell обнови линията си ноутбуци Inspiron, които с годините си спечелиха имидж на качествени компютри за работа и обучение, без да се отличават с екстравагантен външен вид.

Напоследък компанията значително разшири цветовата гама на Inspiron, но особени промени в корпуса така и не настъпваха. Серията Inspiron R идва с обновен дизайн.

В линията влизат три модела с дисплеи съответно 17", 15" и 14". Конфигурациите използват процесори Intel Core i3 и i5, оперативна памет DDR3 до 8 GB и твърд диск Serial ATA с капацитет до 640 GB.

Inspiron R разполага с дискретна видеокарта Radeon с памет до 1 GB, както и с 1,3-мегапикселова уеб камера. Потребителите могат да си поръчат модел с поддръжка на Intel Wireless Display – технология, която при наличие на ТВ адаптер позволява предаване на видео на екрана на HD телевизор.

Dell е добавила цветни подложки за клавиатурата, подобно на Sony Vaio.Забелязват се също детайли в дизайна, характерни за някои модели HP Mini. Индикаторът за зарядното пък е пренесен от корпуса на зарядното.

Новите ноутбуци на Dell са достъпни на пазара от 20 юни. Най-евтината базова конфигурация струва $479.

Коментар