Безплатен софтуер пази от загуба на данни

Acronis пусна нов безплатен инструмент, който помага на домашни и бизнес потребители да се предпазят от загуба на данни. Софтуерът Acronis Drive Monitor се изтегля от интернет и се инсталира на сървър, десктоп или лаптоп за наблюдение на дисковете.

Решението известява предварително потребителите за възможни дискови проблеми и така им дава време да реагират, като съхранят данните, намиращи се на техните проблемни дискове, и планират замяната им с нови, съобщи Бизнес Софтуер Дистрибутор.

"Дискове се повреждат всеки ден и това е причината, поради която Acronis разработи Acronis Drive Monitor като безплатен инструмент за всички нуждаещи се. Той може да помогне като подскаже, че даден диск е на път да се повреди или има сериозен проблем и така да ви даде достатъчно време да архивирате данните си преди да връхлети бедствието”, каза Джейсън Донахю, CEO на Acronis.  

Когато Acronis Drive Monitor открие някакъв проблем, той изпраща имейл или показва съобщение на екрана със съответната конкретна информация за опасността. Продуктът предлага лесно разбираемо обяснение на тревожното съобщение и предлага стъпки, които трябва да се предприемат за излизане от ситуацията.

В самите съобщения се използват цветове за представяне на общата информация за здравето на дисковете, а също така и седмична справка за откритите нередности.

Acronis Drive Monitor следи за здравето на системата, проверява датата на последния бекъп и наблюдава производителността на повечето модели дискове чрез използване на функция S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology). Acronis също поддържа и други не-S.M.A.R.T. устрийства, които са съвместими с RAID чрез скриптове.

Допълнително, Acronis Drive Monitor наблюдава съобщенията от лога със събития на Windows, за да разбере дали данните са в опасност.

Acronis Drive Monitor вече е интегриран с текущите версии на бизнес и домашните продукти на Acronis за архивиране. Потребителите могат да задействат автоматично бекъп на диск, за който се предполага, че ще се повреди. Софтуерът предупреждава потребителите, ако архивирането е било неуспешно.

Acronis Drive Monitor работи на повечето Windows компютри, работни станции и сървъри, като проверява за събития свързани с операционната система, грешки във файловата система и негативни промени в наблюдаваните от S.M.A.R.T. функции като цялостно състояние, време на завъртане и грешки при търсене.

Даунлоуд: Acronis Drive Monitor

Коментар