Google настъпва в музикалните услуги

Още през тази година Google ще пусне собствена музикална услуга. Онлайн магазинът ще бъде свързан с резултатите от търсене, съобщи Уол Стрийт Джърнъл..

За 2011 година интернет гигантът планира още по-мащабна музикална услуга, която ще поддържа мобилни и потокови режими на прослушване срещу абонамент. Компанията вече преговаря с водещи играчи от музикалната индустрия.

Амбициите на Google към този пазар са големи. Освен че ще пусне новите услуги по-рано от предвидения срок, компанията планира да разшири използването им на мобилни устройства с операционна система Android.

Според анализатори, разширяването на музикалните услуги на Google e част от от по-мащабна стратегия за обогатяване на интернет ресурсите на гиганта с развлекателно съдържание. Така например, Google вече активно добавя професионално видеосъдържание в YouTube, а по-късно тази година планира да пусне и онлайн магазин за цифрови книги.

Пускането на музикална интернет услуга ще изостри конкуренцията на Google с Apple, която е лидер на пазара за цифрова музика в САЩ със своя онлайн магазин iTunes. Наскоро Купертино започна да продава в интернет и цифрови книги.

Коментар